Στο Μουσείο Αηδιαστικού Φαγητού στο Μάλμε της Σουηδίας, οι επισκέπτες μπορούν να μυρίσουν και να γευτούν «λιχουδιές» απ’όλο τον κόσμο. Από τυρί με σκουλήκια έως κρασί με πνιγμένα ποντίκια, υπάρχουν περί τα 80 «βρώσιμα» εκθέματα – κάποια πέρα για πέρα αληθινά, κάποια αντίγραφα, άλλα ψηφιακά. Ο απώτερος στόχος των εμπνευστών του εγχειρήματος ήταν να αποδείξουν τη «σχετικότητα» των αισθήσεων και του γούστου καθώς και πως το φαγητό δεν αποτελεί απλώς μέσο ανθρώπινης συντήρησης αλλά πολιτισμική κληρονομιά των λαών.