Υλικά:
3 φύλλα κρούστας (αυτά που χρησιμοποιούμε στο μπακλαβά)
300 γρ. χαλβά από σουσάμι
100 γρ. μαύρες σταφίδες
100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Σουσάμι, για το πασπάλισμα της πίτας
Ηλιέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χαλβά και τον τρίβουμε με τα χέρια μας.
2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στο μπολ τα φουντούκια, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σοκολάτα.
3. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
4. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με ηλιέλαιο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
5. Βάζουμε από πάνω το επόμενο φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε και αυτό με ηλιέλαιο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το τελευταίο φύλλο.
6. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση και ξεκινώντας από την κοντή πλευρά των φύλλων τυλίγουμε σε ρολό.
7. Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με ηλιέλαιο, χαράζουμε την επιφάνεια του ρολού με ένα μαχαίρι σε τρεις μεριές και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά.
9. Μόλις ετοιμαστεί η πίτα αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.