Στα περισσότερα κράτη υπάρχει μια διάκριση μεταξύ των αδειών λιανικής πώλησης οινοπνευματωδών ποτών για επιτόπια κατανάλωση (on-premise) και κατανάλωσης εκτός εμπορικού καταστήματος (off-premise). Οι άδειες εκτός εμπορικού καταστήματος είναι για τα σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, περίπτερα κλπ. (ονομάζονται και off trade αγορά)– σε αυτά μπορείτε να αγοράζετε το κρασί και να το καταναλώνετε αλλού. Εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία και παρόμοιες επιχειρήσεις (που ονομάζονται και on-trade αγορά) έχουν άδεια επιτόπιας κατανάλωσης, δηλαδή το κρασί μπορεί να καταναλώνεται εκεί όπου πωλείται.
Είναι μια σημαντική διάκριση, επειδή οι άδειες αυτές σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να ανοίξετε το μπουκάλι κρασιού που αγοράσατε στο σούπερ μάρκετ ενώ βρίσκεστε ακόμα στο κατάστημα και τεχνικά δεν επιτρέπεται στα εστιατόρια και τα μπαρ να πωλούν κρασί που δεν πρόκειται να καταναλωθεί εκεί . Γι΄ αυτό μπορεί αν θελήσετε να αγοράσετε ένα κρασί από εστιατόριο για να το καταναλώσετε σπίτι, ο σερβιτόρος πρέπει να τραβήξει τον φελλό έτσι ώστε να φαίνεται ότι το κρασί είναι μισάνοιχτο.
Δυστυχώς, όμως ανοίγοντας το καψύλλιο του κρασιού και τραβώντας τον φελλό προς τα έξω, ακόμα και λίγο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα λίγο οξυγόνο να μπει μέσα στο μπουκάλι, γι΄ αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε όπως οποιοδήποτε άλλο ανοιχτό μπουκάλι κρασί: καταναλώστε το μέσα σε μια ή δύο μέρες και αποθηκεύστε το στο ψυγείο μέχρι τότε. Οι γεύσεις φρούτων θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν και θα πάρουν σειρά οι nutty νοτες. Το κρασί δεν θα χαλάσει αλλά θα σας αφήσει απογοητευμένους.