Έβαλε ένα κοτσάνι από τριαντάφυλλο σε μια πατάτα και δείτε τι έγινε μετά από μια εβδομάδα – Απίστευτο!


Μετατρέψτε ένα τριαντάφυλλο σε μια τριανταφυλλιά σε χρόνο μηδέν! Ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια στην κουζίνα μπορεί να φωτίσει τον χώρο ακόμα και σε μια συννεφιασμένη μέρα, δεν συμφωνείτε;

Δυστυχώς, τα λουλούδια είναι σχετικά ακριβά ειδικά αν σκεφτείτε ότι κρατάνε μόνο μερικές ημέρες.

Με αυτό το κόλπο όμως που έχουμε σήμερα για σας, μπορείτε να έχετε την δική σας τριανταφυλλιά!

Ένα τριαντάφυλλο και μια πατάτα

Δεν έχουμε οι περισσότεροι από μας το ταλέντο στην κηπουρική για να συντηρήσουμε έναν ολόκληρο κήπο από λουλούδια.

Ευτυχώς όμως, έχουμε μια απίθανη συμβουλή που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα δικά σας τριαντάφυλλα πριν το καταλάβετε.

Ακούγεται τέλειο, έτσι δεν είναι; Σε όλους αρέσουν τα τριαντάφυλλα και αυτό το κόλπο θα σας κάνει να αποκτήσετε έναν ολόκληρο κήπο από αυτά.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τριαντάφυλλο, μια πατάτα, ένα πλαστικό μπουκάλι, χώμα και ένα δοχείο.

Ένα τριαντάφυλλο και μια πατάτα; Ναι, σωστά! Αυτό το κόλπο ακούγεται παράξενο, αλλά δουλεύει.

Εδώ είναι πώς να το κάνετε:
  • Διαλέξτε ένα τριαντάφυλλο που σας αρέσει,
  • αφαιρέστε όλα τα φύλλα του και κόψτε διαγώνια το κεφάλι του τριαντάφυλλου (περίπου 3 εκατοστά από το λουλούδι).
  • Αν αυτό που αφαιρέσετε παραμένει όμορφο μπορείτε να το βάλετε σε ένα μικρό βάζο, θα φαίνεται ωραίο!
  • Πάρτε την πατάτα και κάντε μια τρύπα στο πλάτος του κοτσανιού και βεβαιωθείτε ότι το κοτσάνι δεν ταλαντεύεται μέσα στην τρύπα.
  • Καλύψτε το κάτω μέρος του δοχείου με 5 εκατοστά χώμα και βάλτε την πατάτα πάνω. Γεμίστε το υπόλοιπο δοχείο με χώμα.
  • Κόψτε το κάτω μέρος του μπουκαλιού και τοποθετήστε το προσεκτικά πάνω από το κοτσάνι έτσι ώστε να προεξέχει από το χώμα.
  • Ποτίστε το τριαντάφυλλο που και που (γύρω από το μπουκάλι) και κοιτάξτε πως αναπτύσσεται το τριαντάφυλλο.

Λίγα λόγια για την τριανταφυλλιά

Η τριανταφυλλιά (επιστ. ονομ.: Ροδή, Rosa) είναι γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae).

Είναι καλλωπιστικό και φυλλοβόλο φυτό. Αποτελείται από τη ρίζα, τον βλαστό, τα φύλλα και τα μπουμπούκια της.

Η ρίζα της τριανταφυλλιάς είναι αποξυλωμένη και διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συνεχίζοντας, ο βλαστός της αρχικά είναι τρυφερός και πράσινος, ενώ κάποια στιγμή αρχίζει να σκληραίνει και να αποξηραίνεται.

Επίσης, ο βλαστός εξωτερικά έχει αγκάθια, όπως και τα φύλλα στις άκρες τους.

Τα άνθη της τριανταφυλλιάς βγαίνουν στις άκρες των τρυφερών βλαστών. Στην αρχή είναι κλειστά τα μπουμπούκια της, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν και να ξεπετάγονται τα πέταλα. Τα πέταλα έχουν διάφορα χρώματα όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και άλλα.

Το χρώμα των λουλουδιών τους είναι ανάλογο με την ποικιλία της κάθε τριανταφυλλιάς.

H τριανταφυλλιά πολλαπλασιάζεται με πέντε τρόπους.

Πολλαπλασιάζεται με παράρριζα, με σπέρματα, με καταβολάδες, με μοσχεύματα και με μπόλιασμα.

Η τριανταφυλλιά, εκτός από την ομορφιά και τα ευωδιαστά άνθη, παρέχει και αιθέριο αρωματικό λάδι εξαιρετικής ποιότητας, που παίρνουμε από τα ροδοπέταλά της και που χρησιμεύει στην παρασκευή αρωμάτων.

Επίσης τα πέταλα των τριαντάφυλλων, κυρίως τα ροζ, μπορούν να γίνουν και γλυκό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ