Υλικά
700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
120 ml λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα – ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινοπορτοκαλί χρώμα, που βρίσκουμε σε μορφή σκόνης σε μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
90 ml ελαιόλαδo
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Συνοδεύουμε με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.
Στο ποτήρι μας ένα ξηρό Μοσχάτο από Λήμνο ή Σάμο ή ένα βορειοελλαδίτικο Traminer.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου