Ο John Currence είναι ένας πολύ δημοφιλής σεφ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού (και από τη συμμετοχή του στο Top Chef Masters) και ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Big Bad Breakfast, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς ειδικεύονται στα πρωινά (και στα brunch). Ένα από τα γαστρονομικά φετίχ του Currence είναι να μετατρέπει σε πίκλες το οτιδήποτε και όπως λέει ο ίδιος είναι κάτι που κληρονόμησε από την γιαγιά του.
“Έφτιαχνα ένα πιάτο με αρνί και προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι συμπληρωματικό, σύνθετο, γλυκό και αλμυρό ταυτόχρονα. Τα σταφύλια θα έκαναν τη δουλειά, δατηρούν τη φυσική τους γεύση και προσθέτουν μια πινελιά οξύτητας” τονίζει ο σεφ από το Mississippi.
Και εμείς σου παρουσιάζουμε τη συνταγή για το πιο απροσδόκητο combo των επόμενων barbeque σου.
Υλικά
6 φλιτζάνια από κόκκινα και πράσινα σταφύλια
2 1/2 φλιτζάνια μηλόξυδο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
2 κ.σ. θρυμματισμένους σπόρους κόλιανδρου
2 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ και κομμένο σε φέτες
2 πιπεριές jalapeño, σε κύβους
Εκτέλεση
Αφαιρείς το κοτσάνι από τα σταφύλια και τα κόβεις λίγο στο πάνω μέρος τους.
Ανακατεύεις τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, το κρασί, τον κόλιανδρο, τη μουστάρδα, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ και τις πιπεριές jalapeños σε ένα τηγάνι και τα αφήνεις να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
Μειώνεις τη θερμότητα και τα βράζεις για ακόμη 5 λεπτά.
Βάζεις τα σταφύλια σε βάζα, τα οποίοα γεμίζεις μέχρι επάνω με το υγρό που έβρασες.
Τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σφραγίζεις με τα καπάκια.
Τα τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.