Μακαρονάδες ενωθείτε και δοκιμάστε μια νέα πανεύκολη γευστική πρόταση.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμάρια σπαγγέτι νο10 ή νο6
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μπλέ τυρί (Δανέζικο, ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα απο το οποίο θα κρατήσουμε λιγο για το σερβίρισμα)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, μαζί με τη σκελίδα σκόρδου. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το μπλέ τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και μόλις είναι έτοιμα τα περιχύνουμε με το ηλιέλαιο για να μην “κολλήσουν”. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τα καρύδια, μπλε τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.