Αυτά τα υπερ-νόστιμα μπισκότα φουντουκιού, είναι γνωστά στην Ιταλία ως “άσχημα, αλλά νόστιμα” (Brutti ma buoni στα ιταλικά) και προέρχονται από τη βόρεια Ιταλία, μάλλον από τη Λομβαρδία. Όποια και αν είναι η ιστορία τους , μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ νόστιμα , αφράτα με μαλακή καρδιά! Και αυτό είναι αυτό που μετράει. Δες παρακάτω την ιταλική συνταγή για μπισκότα φουντουκιού.
Υλικά
1 ασπράδι αυγού
80 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι + ½ κουταλιά της σούπας) κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια (2/3 φλιτζανιού) φουντούκια
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα φουντούκια στο φούρνο στους 180 °C για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και τρίβουμε τα φουντούκια μέχρι να βγει η φλούδα τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα χονροκόβουμε στο μπλέντερ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C .
Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια αφράτη μαρέγκα που σχηματίζει κορυφές.
Διπλώνουμε μέσα στο μείγμα τη ζάχαρη και τα καρύδια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή της σούπας (αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλουμε τα cookies) σχηματίζουμε μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
Αποθηκεύουμε τα μισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως 1 εβδομάδα.