Η συζήτηση έχει την δική της τέχνη και το να είσαι καλή συνομιλήτρια είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται συνεχώς.
Για μερικούς ανθρώπους το να είναι αρεστοί και φιλικοί στους συνομιλητές τους είναι τόσο εύκολο, ίσως γιατί είναι έμφυτο.
Για τους υπόλοιπους όμως, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αγωνιώδης προσπάθεια.
Αισθάνεσαι πως δυσκολεύεσαι να πιάσεις κουβέντα εύκολα σε ένα πάρτι / σε μια οικογενειακή συνάντηση / σε μια παρέα που δεν τους γνωρίζεις όλους;
Μήπως τυχαίνει να αποφεύγεις τις έντονες κοινωνικές συναναστροφές γιατί φοβάσαι πως θα εκτεθείς; Νιώθεις ότι κάνεις βαρετές συζητήσεις και θέλεις να είσαι πιο ενδιαφέρουσα στην κουβέντα;
Υπάρχουν τεχνικές για να το καταφέρεις αυτό, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του inc.com.
Δεν χρειάζεται πάντα η προσπάθεια του να είσαι ενδιαφέρουσα στη συζήτηση να είναι έντονη και αγωνιώδης, αρκεί βέβαια να θυμάσαι και να εφαρμόζεις κάθε φορά που συζητάς, κάποιες ή ακόμα και όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται παρακάτω:
1. Να είσαι περιεκτική και να μιλάς στην ουσία
2. Δείξε περιέργεια
Όχι, δεν εννοούμε να είσαι αδιάκριτη, αλλά να έχεις ένα φυσικό ενδιαφέρον να μάθεις πράγματα για τον συνομιλητή σου.
3. Κάνε πρωτότυπες ερωτήσεις
Μην κάνεις κλασικές ερωτήσεις και αναμενόμενες, γιατί είναι βαρετό. Προσπάθησε να σκέφτεσαι διαφορετικά από τους άλλους και κάνε πρωτότυπες ερωτήσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του άλλου.
4. Καλό είναι να δείχνεις ενθουσιασμό και ευχαρίστηση
Αν είσαι εσύ χαρούμενη και οι υπόλοιποι θα αρχίσουν σιγά- σιγά να δείχνουν και να γίνονται χαρούμενοι και θα νιώθουν ευχάριστα που βρίσκονται μαζί σου. Η ευχαρίστηση και ο ενθουσιασμός σου, θα τους παρασύρει και θα νιώσουν πιο καλά και πιο ευχάριστα, άρα και πιο άνετα.
5. Κράτησε περισσότερη οπτική επαφή με τον συνομιλητή σου
Οι άνθρωποι που είναι ενδιαφέροντες και αρεστοί σε μια συζήτηση, έχουν την τάση να κοιτούν στα μάτια τους ανθρώπους που μιλούν.