ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σαλάτα
50γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες
100γρ. μανούρι
Υλικά για τη βινεγκρέτ:
5-6κς. ελαιόλαδο
1 κς. μουστάρδα απαλή
1/2 κς. μέλι
Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
Αλάτι – πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
3. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 1κς. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο τυρί μας και από τις δύο πλευρές.
4. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το ακουμπάμε πάνω σε ένα πιάτο που έχουνε βάλει απορροφητικό χαρτί.
5. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ρίχνοντας όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
6. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
7. Βάζουμε μέσα στη σαλάτα τα ντοματίνια, ρίχνουμε και τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας και βάζουμε από πάνω το ψητό τυρί μας.
#tsoulotip: Μπορείτε να προσθέσετε και καβουρδισμένο σουσάμι, του πάει πολύ!