Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο, περίπου 1.200 γρ. (κομμένο από τον κρεοπώλη μας σε μικρές μερίδες, π.χ. τα μπούτια στα δύο)
1½ κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα
1 μικρό μάτσο κρεμμύδια φρέσκα, χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
χυμός από 1 λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεματίζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, 1 ποτήρι ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 -35 λεπτά ή μέχρι να γινει το κοτόπουλο – το ελέγχουμε. Σκορπίζουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με μια καροτοσαλάτα με λάδι, λεμόνι και ρίγανη.
Στο ποτήρι μας ένα Sauvignon blanc, Μαλαγουζιά, Πλυτό.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου