Πριν πάτε να ξαναψηφίσετε αυτή την Κυριακή, δώστε άφοβα την ψήφο εμπιστοσύνης σας σε αυτό το λαχταριστό cheesecake ψυγείου με κόκκινα φρούτα αλλά χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Να είστε σίγουρες ότι θα βγει πρώτο στην περιφέρεια των παιδιών και των φίλων σας που θα το δοκιμάσουν!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
Για τη γέμιση
750 γραμ. μασκαρπόνε
2 λάιμ ξύσμα και χυμό
100 γραμ. στέβια
Για το γαρνίρισμα
φύλλα μέντας
300 γραμ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
λίγη στέβια
Πώς το φτιάχνουμε:
Για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
2. Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
3. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
4. Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας και σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.
* Η συνταγή ανήκει στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου