Γενικά, είναι καλό να αποφεύγουμε τα τηγανητά αφού το μόνο που μας προσφέρουν είναι θερμίδες… Ίσως και λίγο περισσότερη γεύση.
Τα έξυπνα κορίτσια όμως, βρίσκουν τρόπους να κρατάνε τη γεύση και να διώχνουν τις θερμίδες.
Υλικά που θα χρειαστούμε
3-4 μεγάλα κολοκύθια
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (ή κρουτόνς με αρωματικά περασμένα από το blender για περισσότερη γεύση)
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε με πιρούνι τα 2 αυγά. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
Κόβουμε τα κολοκύθια σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Τα βουτάμε πρώτα στο μπολ με τα αυγά, ύστερα στο μπολ με την φρυγανιά και την παρμεζάνα και τέλος τα βάζουμε στο ταψάκι. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για όλα τα κολοκύθια.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Tip: Μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή αυτή και με άλλα λαχανικά.