Ανοιξιάτικη τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι


Ουζάτη τηγανιά με κρεμμυδάκια και φρέσκο θυμάρι.

Υλικά
500 γρ. γαύρος, φιλεταρι-σμένος
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
40 ml ούζο
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι μας: Ένα υπέροχο Σαββατιανό, τόσο στην αρετσίνωτη όσο και στη ρετσινάτη εκδοχή του.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ