Τρόπους αξιοποίησης του κενού κτιρίου γραφείων «φιλέτου» που διαθέτει επί του άξονα της Αττικής Οδού, στο ύψος της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, αναζητεί αυτήν την περίοδο η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ. Πρόκειται για ακίνητο, επιφάνειας της τάξεως των 10.000 τ.μ., που στο παρελθόν στέγαζε τα γραφεία του εκδοτικού συγκροτήματος της «Πήγασος» («Εθνος», «Ημερησία» κ.ά.) και το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της «Ελλάκτωρ», στο πλαίσιο προγενέστερων συμφωνιών μεταξύ της οικογένειας Μπόμπολα (πριν από την αποχώρησή της από τη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου) και των πιστωτριών τραπεζών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα διοίκηση Καλλιτσάντση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για τη βέλτιστη αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου, για το οποίο πάντως έχει εκδηλωθεί ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές, λόγω και της εξαιρετικής του θέσης, καθώς, πέραν της εγγύτητας με την Αττική Οδό, εξυπηρετείται και από σταθμό μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας). Ενα από τα σενάρια είναι η απευθείας πώληση του κτιρίου, ενώ εναλλακτική επιλογή είναι η μετακίνηση σε αυτό της ίδιας της «Ελλάκτωρ».
Φορείς της αγοράς ακινήτων σημειώνουν ότι μεταξύ των εταιρειών που έχουν «χτυπήσει την πόρτα» της «Ελλάκτωρ» για την αγορά του πρώην κτιρίου της «Πήγασος» φέρεται να είναι και η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που έχει συστήσει ο επενδυτικός όμιλος Brevan Howard. Η εν λόγω εταιρεία απέκτησε προ διμήνου, αντί ποσού 25,5 εκατ. ευρώ, το υφιστάμενο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της «Ελλάκτωρ», στη Νέα Κηφισιά, επί του άξονα της εθνικής οδού. Παράλληλα, υπεγράφη και συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τη μίσθωση των χώρων από τον κατασκευαστικό όμιλο για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών (με δικαίωμα για επιπλέον πέντε χρόνια).
Ωστόσο, όπως προκύπτει, η εν λόγω συμφωνία απλώς αφορά την πληρωμή ενός συγκεκριμένου ποσού προς την Orilina Properties, το οποίο μπορεί να καλυφθεί π.χ. και μέσω κάποιου άλλου μισθωτή. Για παράδειγμα, ήδη ο όμιλος επιχειρήσεων του κ. Πάνου Γερμανού μισθώνει χώρους στο υφιστάμενο κτίριο στη Νέα Κηφισιά και θα μπορούσε να επεκτείνει την παρουσία του εκεί. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η «Ελλάκτωρ» θα προχωρούσε σε μετεγκατάσταση στα πρώην γραφεία του «Εθνους», τα οποία εκτιμάται ότι επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της. Ολα τα παραπάνω σταθμίζονται αυτήν την περίοδο, χωρίς να έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για να προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου της Αττικής Οδού.
Η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου εντάσσεται μεταξύ των ενεργειών που δρομολογεί αυτήν την περίοδο η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν βρίσκονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του ομίλου. Εκτός από την πώληση και των κεντρικών γραφείων της εισηγμένης, αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους μετόχους (Edison, ΕΛΠΕ) για την πώληση του 22,74% που διαθέτει ο κατασκευαστικός όμιλος στην Elpedison, εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας κατά ποσό της τάξεως των 20-25 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση άλλων στρατηγικών στόχων της διοίκησης, όπως, για παράδειγμα, η επιπλέον ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα των έργων παραχώρησης ή της απόκτησης περαιτέρω ποσοστών στις υφιστάμενες κοινοπραξίες εκμετάλλευσης τέτοιων έργων, εφόσον προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες μέσω πώλησης από κάποιους εκ των σημερινών μετόχων.