Το μισοψημένο κοτόπουλο μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς.
Είναι γνωστό ότι τα βακτήρια της σαλμονέλας, τα οποία συχνά ζουν στο έντερο των ζώων όπως τα κοτόπουλα, είναι τα πιο κοινά από τα παθογόνα. Η κατανάλωση σαλμονέλας και άλλων βακτηριδίων μπορεί να προκαλέσει διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Ευτυχώς, εξασφαλίζοντας ότι η εσωτερική θερμοκρασία του μαγειρεμένου κοτόπουλου φτάνει σε ορισμένους βαθμούς μπορείτε να σκοτώσετε αυτούς τους μικροοργανισμούς και να το καταναλώσετε με ασφάλεια.
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για το μαγειρεμένο κοτόπουλο;
Ανεξάρτητα από τη μέθοδο μαγειρέματος που έχετε επιλέξει, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του κοτόπουλου αγγίζει τους 74 βαθμούς Κελσίου, όπως συνιστά το foodsafety.gov. Το υπερβολικά ψημένο κοτόπουλο δεν είναι επιβλαβές, αλλά μπορεί να είναι πιο στεγνό και λιγότερο νόστιμο.
Πώς μπορείτε να γνωρίζετε τη θερμοκρασία;
Ένα θερμόμετρο, θα σας ενημερώσει αμέσως για τη θερμοκρασία του κοτόπουλου ή οποιουδήποτε κρέατος μαγειρεύετε και έτσι θα είστε σίγουροι ότι είναι επαρκώς ψημένα και έτοιμα για ασφαλή κατανάλωση.