Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο κύριοι της ΑΕΚ


Με τη απώλεια του κυπέλλου για την ΑΕΚ, έκλεισε ένας κύκλος της “υπερβατικής” ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας 2017-2018. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μετέφεραν μόνο τη σάρκα τους στο χορτάρι καθώς η σκέψη και ψυχή τους, βρισκόταν σε κάποια παραλία της Μυκόνου.
Γράφει ο Tommy T. 
Θεωρείται επιβεβλημένο να γίνουν βαθιές τομές στην Ένωση σε όλους τους τομείς, από το αγωνιστικό έμψυχο δυναμικό μέχρι και σε διοικητικά πόστα, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Έπρεπε να πάει μια χρονιά στράφι, για να αντιληφθούν οι ιθύνοντες, ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει πάει στην ταχυδύναμη.
Δεν είναι τυχαίο ότι από την επάνοδο της Ένωσης στην Σούπερ Λιγκ, υπήρχαν στο ρόστερ της 4-5 μεσοεπιθετικοί (δεκάρια) κάθε χρονιά, που υπό συνθήκες έπαιζαν στα φτερά της επιθετικής γραμμής με σύγκλιση προς τον άξονα. Ένα σχήμα προβλέψιμο για κάθε αντίπαλο δίχως αυτοματισμούς, παρατημένο στις ποδοσφαιρικές επινοήσεις των παικτών. Μεταγραφές με μπακαλίστικο ταμπεραμέντο, δίχως το σύγχρονο σκεπτικό.
Τα προβλήματα του αγωνιστικού ρόστερ αναδεικνυόταν, έπειτα από ήττες με τα χέρια κατεβασμένα. Μηδενική επιθετική δημιουργία και γκολ από στημένες μπάλες, μόνιμα ταλάνιζε τις σκέψεις των κιτρινόμαυρων, ενώ μια περίοδο το εξιλαστήριο θύμα (ορθά αλλά όχι πάντα), ήταν ο γκολκίπερ Ανέστης.
Φυσικά υπήρχε η δημοσιογραφική παρέμβαση ορισμένων “φωστήρων”, για να σκεπάσει τις ανορθογραφίες του αγωνιστικού σχεδιασμού κάθε χρονιάς. Έμπαινε στην κολυμπήθρα του τύπου ο Πατίτο και ο Βάργκας και έβγαιναν εξτρέμ γραμμής.
Η αντίληψη για την ισορροπία της ομάδας περιοριζόταν, στον ελληνικό κορμό και από δύο ομοίους παίκτες σε κάθε θέση ενδεκάδας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως η ταχυδύναμη – σωματοδομή του κάθε ποδοσφαιριστή, έμπαινε σε δεύτερη μοίρα.
Σ.Σ.1: Η ανταγωνιστική εμμονή του ΠΑΟΚ προς της ΑΕΚ, μπορεί να δικαιολογηθεί ως ένα σημείο, καθώς είναι λογικό ως τέταρτος πλέον σε δυναμική σε τίτλους, να στοχεύει παραπάνω. Αλλά είναι αδικαιολόγητη αυτή η τόσο χαλαρή αντιμετώπιση από τη διοίκηση, όταν επιτρέπει στον κάθε τυχάρπαστο να την αποκαλεί κλέφτρα και χάρτινη. Ίσως θα ήταν πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση επί της νόμιμης οδού, για συκοφαντική δυσφήμιση του οργανισμού. Μπορεί να είχαν περισσότερη αξία οι εκλογές των ενώσεων του Αγρινίου και της Καρδίτσας, από το πρεστίζ της ομάδας.
Σ.Σ.2: Αφού η κατασκευή γηπέδου είναι το φλέγον ζήτημα της ΑΕΚ (ορθότατα) και προχωράει ρολόι, μήπως ήρθε η ώρα να προσελκύσουν οι υπεύθυνοι, τυχόν επενδυτές μετόχους, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική το αγωνιστικό κομμάτι;!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ