Κινεζικά Βασανιστήρια σε φυλακές: Εσείς τα γνωρίζετε;


Διαβάζοντας ένα τέτοιο άρθρο συνειδητοποιείς πόσο έχει εξελιχθεί ο κόσμος. Ακόμα και στον θάνατο έχει προοδεύσει η ανθρωπότητα και έχει καταργήσει φρικτά βασανιστήρια, σαν αυτά που εφάρμοζαν στην Κίνα. Το μόνο που δεν έχει ακόμα καταργηθεί είναι η θανατική ποινή.

Αποτρόπαια εγκλήματα έχουν διαπράξει εκτός από τους ίδιους τους εγκληματίες και οι άνθρωποι που ακολουθούν εντολές, σχετικά με την εκτέλεσή τους, ανά τους αιώνες. Και ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται μέθοδοι με σκοπό την διαφύλαξη της ανθρωπιάς του εκτελεστή, κάποτε δεν υπήρχε κανένα έλεος σε αυτά τα βασανιστήρια. Ας δούμε ποιές τακτικές εφηύραν οι Κινέζοι προκειμένου να τιμωρήσουν τους παραβάτες.

Lingchi

Το συγκεκριμένο βασανιστήριο, λέγεται αλλιώς και «αργός θάνατος» ή «θάνατος από χίλιες μαχαιριές». Περιλαμβάνει ένα μαχαίρι και την αφαίρεση σάρκας σε μικρά κομμάτια από τα άκρα και τον κορμό του θύματος. Ο εκτελεστής προσέχει να μην κόψει πολύ το θύμα του, ούτως ώστε να μην πεθάνει από αιμορραγία, πριν την τελειωτική μαχαιριά στην καρδιά ή τον λαιμό. Αποτελεί έναν βάναυσο, αργό και βασανιστικό θάνατο, που όπως λέγεται, σε συνοδεύει και στην μεταθανάτια ζωή, καθώς δεν θα είσαι ξανά ολόκληρος. Αφού επέλθει ο θάνατος, το θύμα αποκεφαλίζεται κιόλας.

Ξύλινα κολάρα

Αποτελούσαν μία διάσημη μέθοδο για τα μικρότερα εγκλήματα. Ειδικότερα, τοποθετούσαν μεγάλα ξύλινα κολάρα στους ώμους των παραβατών για βδομάδες ή και για μήνες, έτσι αυτοί δεν μπορούσαν να τραφούν ή να κοιμηθούν άνετα.

Dragging Torture

Στην συγκεκριμένη μέθοδο, έδιναν στο θύμα δόσεις από ισχυρά και επικίνδυνα φάρμακα, τα οποία έβλαπταν το νευρικό κεντρικό σύστημα. Προκαλούσε στο θύμα αφόρητο πόνο, πνευματική και σωματική αναπηρία και στο τέλος πέθαινε.

Το βασανιστήριο του Νερού

Αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά κινέζικα βασανιστήρια, το οποίο δεν προκαλούσε σωματικό πόνο αλλά πνευματικό. Το θύμα σε αυτήν την περίπτωση ήταν δεμένο σε μία καρέκλα, ενώ σταγόνες νερού έπεφταν συστηματικά και αδιάκοπα στο μέτωπό του. Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν παράλληλα και οξύ. Έτσι, το θύμα δεν γνώριζε πότε η σταγόνα που θα πέσει είναι επίπονη και πότε όχι. Το οξύ αυτό έκαιγε το δέρμα και σιγά σιγά εισχωρούσε στον εγκέφαλο. Αποτελεί ένα διαφορετικού τύπου βασανιστήριο, το ίδιο όμως τρομακτικό και βάναυσο.

Σεξουαλική βία και βιασμός

Ο βιασμός χρησιμοποιείται συστηματικά για την ταπείνωση και τον εξευτελισμό των γυναικών. Συγκεκριμένα, στο στρατόπεδο Masanjia Forced Labour Camp, οι φρουροί έριξαν 18 γυναίκες μέσα στα κελιά των ανδρών και τους ενθάρρυναν να τις βιάσουν κατά βούληση, προκαλώντας τους έτσι ψυχικά τραύματα, αναπηρία και θάνατο. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί φυλακές. Καμία γυναίκα δεν έχει καλύτερη μεταχείριση, ανεξάρτητα από την ηλικία της. Το 2002, ένα 9 χρόνο κορίτσι, παιδί ενός φυλακισμένου σκοτώθηκε στις Changping Mental Hospital στο Πεκίνο, καθώς βιάστηκε από τρεις άνδρες. Τα παραδείγματα είναι πολλά, για αυτό τον λόγο το συγκεκριμένο βασανιστήριο θεωρείται αποτρόπαιο.

Αναγκαστική εξαγωγή οργάνων

Ίσως ένα από τα πιο φρικιαστικά βασανιστήρια που επινόησε ο άνθρωπος. Με την συγκεκριμένη μέθοδο, οι φυλακισμένοι ήταν ζωντανοί και αλυσοδεμένοι πάνω σε ένα τραπέζι. Ένιωθαν τα πάντα και έβλεπαν να τους παίρνουν τα ζωτικά όργανά τους, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Αυτό το βασανιστήριο αναγκαστικά οδηγούσε στον θάνατο.

The Nine Familial Exterminations

Πολλοί κινέζοι αυτοκράτορες ήταν ιδιαίτερα κτηνώδεις, όταν επρόκειτο να τιμωρήσουν κάποια εγκλήματα, όπως η προδοσία. Ειδικότερα, είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν να τιμωρήσουν έκτος από το ίδιο το άτομο και άλλα οκτώ επίπεδα της οικογένειάς του, δηλαδή τα παιδιά, τους γονείς, τους παππούδες, τα αδέρφια, τα αδέρφια λόγω γάμου, τους θετούς γονείς, τους θείους και τις θείες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Fang Xiaoru, ο οποίος αρνήθηκε να γράψει τον εναρκτήριο λόγο του αυτοκράτορα και έτσι ο τελευταίος εκτέλεσε συνολικά 873 ανθρώπους μαζί με τους μαθητές του.

Φυσικά, το μεγαλύτερο βασανιστήριο-έγκλημα που υπάρχει ακόμα και σήμερα στην Κίνα είναι η διατήρηση της θανατικής ποινής. Κάθε χρόνο, χάνουν την ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι από πυροβολισμό ή από θανατηφόρο ένεση. Ο αριθμός των θανατοποινιτών είναι ακόμα κρυφός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ