Την κορόιδεψαν για το ρούχο της κι έγινε μοντέλο στο ASOS. Έχει ο καιρός γυρίσματα


Σίγουρα ξέρεις τι είναι το “body shaming”, το “skinny shaming”, το “racial shaming” και ένα σωρό ακόμη, πολιτικά εσφαλμένους όρους που μπορεί να εκφράσουν οποιονδήποτε είδους ρατσισμό, για το σώμα, το φύλο ή την εθνικότητα ενός ανθρώπου. Τώρα στη λίστα των απαγορευτικών σχολίων έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη: το “outfit shaming”, που αφορά σε ένα σχόλιο που προσβάλλει την εμφάνιση/ρούχο ενός ανθρώπου.

Επίθεση για το ρούχο της, δέχθηκε η 20χρονη Αγγλίδα φοιτήτρια, Thea Lauryn Chippendale από υποψήφιο Tinder-άκι. Ιστορίες για ρομαντικές συνερεύσεις μέσω του Tinder, είμαστε σίγουρες ότι έχεις ακούσει πολλές, οι οποίες δεν είναι πάντα καλές. Μια όχι και τόσο καλή εμπειρία που τελικά της βγήκε σε καλό, έζησε και η Thea μετά από επικοινωνία της με ένα αγόρι στο Tinder. Αφού έλαβε το πολυπόθητο “match” από χρήστη του Tinder, η 20χρονη έλαβε ένα όχι και τόσο κολακευτικό μήνυμα. Σχολιάζοντας αρνητικά μια από τις φωτογραφίες που έχει στο προφίλ της στην εν λόγω πλατφόρμα, και συγκεκριμένα για το φόρεμα που φορούσε, ο χρήστης έκανε “outfit shaming” στην Thea. «Το φόρεμα στην τελευταία φωτογραφία δε σε κολακεύει. Ελπίζω να σε βοηθάει αυτό». Στο άκομψο αυτό μήνυμα, η ίδια απάντησε: «Γιατί ένιωσες την ανάγκη να κάνεις αυτό το σχόλιο; Έχεις τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου που νομίζεις ότι η γνώμη σου μετράει;». Η άβολη συνομιλία συνεχίστηκε για λίγο, απ’ ό,τι είδαμε στο post της Thea στο Twitter, όπου με screenshot ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει ότι «οι άνδρες είναι σκουπίδια», όπως έγραψε σχετικά στη λεζάντα.

Τι ρόλο παίζει το ASOS σε όλη αυτή την ιστορία; Μετά το post της φοιτήτριας το οποίο έγινε viral, οι υπεύθυνοι του e-shop είδαν τη συνομιλία της Thea και το φόρεμα για το οποίο «κατηγορήθηκε». Το ρούχο, δημιουργία του ASOS, έβαλε σε σκέψεις τους υπεύθυνους του e-shop με αποτέλεσμα να βρουν έναν τρόπο να δώσουν ένα πολύτιμο μάθημα, στο χρήση του Tinder.

Λίγες ημέρες μετά το post της φοιτήτριας, η ίδια έλαβε ένα μήνυμα από το ASOS, στο οποίο της πρότειναν να γίνει το μοντέλο του εν λόγω φορέματος. Mετά τη θετική απάντηση της Thea, η εταιρία ανέβασε ένα post στο Twitter με τη φωτογραφία της στο e-shop, γράφοντας σχετικά: «Πάτα δεξιά αν θέλεις να δεις ποιος γελάει τελευταίος».

Πατώντας στο link μπορεί κανείς να δει τη φωτογραφία της Thea στο e-shop, την ίδια που ο χρήστης του Tinder χλεύασε, ενώ το φόρεμά της είναι διαθέσιμο προς πώληση.

«Έχω μείνει άναυδη με τα θετικά σχόλια που έχω λάβει. Είμαι ακόμα σοκαρισμένη με όσα έχουν συμβεί, κάτι που ξεκίνησε από έναν άνθρωπο που μου συμπεριφέρθηκε απαίσια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τόσο άσχημο μπορεί να έχει τέτοια θετική εξέλιξη», δήλωσε η 20χρονη όταν βρέθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC για να μιλήσει για όσα της συνέβησαν.

Ποιο είναι όμως το μάθημα της ημέρας τελικά; Τι παίρνουμε κι εμείς από την ιστορία της Thea; Εμείς επιβραβεύουμε τον τρόπο με τον οποίο η Thea αντιμετώπισε το σχόλιο αυτό. Επειδή ένας άνθρωπος εκτίθεται (κυρίως συναισθηματικά) μέσα από ένα dating app σαν το Tinder, είναι εύκολο να δεχθεί σχόλια για την εικόνα του. Το θέμα όμως, είναι το πώς αποφασίζει να τα αντιμετωπίσει. Ο τρόπος που θα τα χειριστεί θα τον κάνει να ξεχωρίσει. Μην επιτρέπετε σε ανθρώπους που δε σας γνωρίζουν, να κάνουν ανούσια σχόλια για την εμφάνισή σας τα οποία μόνο στόχο έχουν να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα. Not today (όπως θα έλεγε και η Arya Stark).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ