Πότε ξεκινουν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια


Στα τέλη Ιουνίου αναµένεται να µπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρµα µέσω της οποίας, µε αυτοµατοποιηµένες διαδικασίες, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια. 

Το έργο αναπτύσσεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Με βάση τα κριτήρια του νόμου θα υπολογίζεται το ποσοστό επιδότησης που θα λαμβάνει από το κράτος ο δανειολήπτης και ιδιαίτερα εκείνος που έχει στεγαστικό δάνειο και θα δικαιούται από 20% -50% ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του και το εισόδημα του. Σε ότι αφορά τα ενυπόθηκα επιχειρηματικά δάνεια το ποσοστό της επιδότησης είναι 30% για όλους τους επιλέξιμους δανειολήπτες.

Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας οι δανειολήπτες θα αξιολογούνται με κριτήρια επιλεξιμότητας και τόσο το Δημόσιο όσο και οι τράπεζες θα έχουν πλήρη εικόνα των εισοδημάτων και της περιουσίας τους. Με βάση αυτά τα κριτήρια οι τράπεζες θα υποβάλλουν τις προτάσεις ρύθμισης στους δανειολήπτες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ