Η πιο ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα


Μια συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο συνοδευτικό για όλα τα πιάτα σας

Συστατικά

1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
1 μεγάλη χούφτα μαϊντανός
1 κιλό νεαρές πατάτες
100 γραμ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 μικρό σκόρδο

Τρόπος μαγειρέματος

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τον βασιλικό για 30 δευτερόλεπτα, βγάλτε τον με ένα κουτάλι και αφήστε τον να κρυώσει. Στο νερό που ήδη βράζει ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τες μέχρι να μαλακώσουν.

Όσο οι πατάτες βράζουν στραγγίξτε καλά τον βασιλικό και βάλτε τον στο μπλέντερ με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και μια μεγάλη πρέζα αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μοιάζει με ένα έντονα πράσινο λάδι.

Στραγγίξτε τις πατάτες, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και ρίξτε τα μαζί σε ένα μεγάλο μπωλ. Ρίξτε από πάνω το λάδι βασιλικού. Διατηρείται μέχρι δυο μέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ