Ένα στιβαρό, με πολύ καλή υγρασία κέικ με τυρί κρέμα, με άρωμα φιστίκι Αιγίνης και γλάσο φιστικιού.
Υλικά
350 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. τυρί κρέμα , σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα φιστικιού*
2 κσ antebella*
¼ κγ πράσινο χρώμα
6 μεγάλα αυγά
360 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. αλάτι
* Αντικαταστήστε με πολύ καλά κοπανισμένα φιστίκια (ώστε να βγουν τα έλαια)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 κς antebella
220γρ άχνη ζάχαρη
20γρ παγωμένα φιστίκια αιγίνης για διακόσμηση.
antebella
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 27 εκ με τρύπα 7 εκ διάμετρο
Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αυξηθεί σε όγκο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε αυγό και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα για να μην μείνει τυρί κρέμα ιδίως στα πλαϊνά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα, την πάστα φιστίκι, το χρώμα. Στο τέλος το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να μην έχει σβόλους. Δεν ξεχάσαμε να βάλουμε baking ή σόδα, το κεικ θα βγει πιο συμπαγές από το σύνηθες.
Βάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ανακινούμε ελαφρά για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα και όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, για περίπου 1 ώρα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε μία σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο: Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, προσθέτουμε την πάστα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Το απλώνουμε στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια τα οποία τα έχουμε σπάσει ελαφρώς στο γουδί.