Στα τρία ευρώ θα πωλείται, κατά πάσα πιθανότητα, τον πιτόγυρο, τυλιχτό σουβλάκι ή όπως αλλιώς το λέει ο καθένας, από την πρώτη Μαΐου και αυτό είναι το σπουδαιότερο νέο της ελληνικής επικαιρότητας, πάνω από μαύρες τρύπες, φωτιές στην Παναγιά των Παρισίων και ψηφοδέλτια για τις εκλογές.
Η αύξηση στην τιμή του κρέατος και στη φορολογία του, ακόμα μία φορά θα επιβαρύνει, όπως φαίνεται, το καταναλωτικό κοινό για ένα φαγητό που για κάποιους μας είναι σχεδόν ιερό, είναι σύντροφος, είναι ο καλύτερός μας φίλος και λίγα λέω
Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ήταν απερίγραπτες, τα social media πήραν φωτιά, οι εκδηλώσεις απογοήτευσης σε όλη την επικράτεια πήραν τη μορφή χιονοστοιβάδας και η Πρωτομαγιά του 2019 θα είναι εκτός από αργία και ημέρα πένθους για την τσέπη πολλών, αφού το 30% περίπου της αύξησης, για το πρώτο σε δημοτικότητα φαγητό, είναι αβάστακτο.
Πώς όμως θα σερβίρονται τα νέα σουβλάκια μετά από αυτή την οργιώδη αύξηση της τιμής τους; Θα παραμείνουν ταπεινά ή θα πάρουν πάνω τους και οι καταστηματάρχες θα τα παρουσιάζουν αλλιώς; Θα πρέπει να ξεχάσουμε το πιτόγυρο όπως το γνωρίσαμε;
Αυτά είναι τα νέα πιτόγυρα και οι νέοι τρόποι σερβιρίσματός τους από την πρώτη Μαΐου: