Χωρίς Καραμανλή ξεκίνησε η δίκη για το… σχέδιο δολοφονίας του


Εκφωνήθηκε για να… διακοπεί η δίκη που αφορά τη δικογραφία για το «σχέδιο Πυθία», το οποίο αναφερόταν σε σχεδιαζόμενη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένους πράκτορες, αλλά και εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στις 14 Μαίου 2019 ορίστηκε το νέο ραντεβού των δικαστών και των ενόρκων που κληρώθηκαν σήμερα με τους άλλους παράγοντες της δίκης η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σήμερα, η πολυαναμενόμενη εκδίκαση της υπόθεσης δεν έγινε λόγω ωραρίου καθώς η προηγούμενη δίκη διήρκησε επί μακρόν. Σχεδόν όλοι… απόντες

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ο πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, William Bazil, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015 ωστόσο δεν έχει εκτελεστεί μέχρι σήμερα.

Ο πρώην πράκτορας κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Κατά την εκφώνηση του ονόματος του πρώην πράκτορα από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, ουδείς αποκρίθηκε και το εδώλιο έμεινε κενό.

Παρά τις περί αντιθέτου πληροφορίες στη δικαστική αίθουσα δεν εμφανίστηκε ούτε κάποιος δικηγόρος που να εκπροσωπεί τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή ο οποίος είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στο στάδιο της ανάκρισης.

Απών από τη δικαστική αίθουσα ήταν και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για μία ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών πολιτείας για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2006 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2006.Ποιοι ήταν εκεί

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα έδωσαν και οι μάρτυρες στην υπόθεση, οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Σύμφωνα με το ανακριτικό πόρισμα του Δ. Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (2004-2005) και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί κυβερνήσεως Καραμανλή, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William Bsail, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ