Υπάρχουν λόγοι που είναι δύσκολο το να ξεπεράσεις εκείνον που εξαφανίστηκε


Οι λόγοι που δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις εκείνον που εξαφανίστηκε μπορεί να είναι λογικοί και παράλογοι. Χρήσιμοι και άχρηστοι. Μαθήματα ζωής ή σπατάλη χρόνου. Το θέμα είναι ότι δε μπορείς να προχωρήσεις. Και κάποιες φορές αξίζει να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου και να του δώσεις το χώρο να ζήσει το δράμα του.

Ο επίλογος

Το να μπει η ταφόπλακα είναι βασικό. Σταμάτησε να σου απαντάει, σταμάτησε να σε γουστάρει. Συμβαίνει. It’s okay. Αλλά γιατί; Μια εξήγηση θα λειτουργούσε μια χαρά. Μαζί με ένα πολύ ωραίο αντίο. Τουλάχιστον ερωτικά.

Δε σου αρέσει να χάνεις
Ας παραδεχτούμε μεταξύ μας ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι του, το φλερτ είναι απλά εγωιστικό. Θες να ξέρεις ότι γοήτευσες τον άλλο και ότι δε μπορεί να σταματήσει να σε σκέφτεται. Άσχετα με το αν ισχύει το ίδιο από τη δική σου μεριά. Πολλές φορές το θέμα είναι ποιος θα εγκαταλείψει πρώτος το παιχνίδι, εκεί κρίνεται την παρτίδα. Προφανώς λοιπόν δεν θέλεις να είσαι εσύ εκείνη που έμεινε πίσω να προσπαθεί να διαχειριστεί την απουσία.

Είναι πρόκληση
Το να κερδίσεις το παιχνίδι είναι μια πρόκληση που υποσυνείδητα προσπαθείς να κατακτήσεις 24/7. Ειδικά τον πρώτο καιρό. Προσπαθείς να τον κερδίσεις πίσω, τον παρακολουθείς στα social media, ανεβάζεις σκέψεις σου και φωτογραφίες σου καθημερινά. Με στόχο να λάβεις το μήνυμα “μου λείπεις”. Θέλεις να τον κάνεις να καταλάβει ότι του λείπεις ενώ ξέρεις ότι αυτό δεν είναι στο δικό σου χέρι.

Πείθεις τον εαυτό σου ότι ήσασταν απλά φίλοι

Αυτό αναφέρεται στην περίπτωση που σου έκανε ghosting o FWB σου. Και αφού έφυγαν τα benefits τι έμεινε; Ο φίλος. Η πλάκα είναι ότι εσύ αρνείσαι ό,τι ένιωσες και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι ήσασταν φίλοι όπως και να έχει. Θυμάσαι τα inside jokes σας, τη σχέση σας πριν μπει το σεξ μεταξύ σας και το πόσο ο εαυτός σου ένιωθες μαζί του. Δεν έχει νόημα αυτό. Τον ερωτεύτηκες. Και εκ των πραγμάτων δύο άνθρωποι δεν είναι φίλοι αν ο ένας έχει νιώσει ερωτευμένος.

Είσαι μονίμως μεθυσμένη

Το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από το hangover. Ναι, μιλάω για τα μεθυσμένα μηνύματα που στέλνεις και δεν αφήνουν το θέμα να κλείσει μια και καλή.

Η οικειότητα
Είχες βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο επικοινώνησες και με κάποιο τρόπο βελτίωσε την όλη σου θεωρία για τα ραντεβού. Ξεπεράσατε τις αμήχανες πρώτες φορές. Το πρώτο φιλί, το πρώτο σεξ. Τώρα καλείσαι να ξαναβγείς εκεί έξω και να χτίσεις ακριβώς το ίδιο πράγμα, με την ίδια ακριβώς επιτυχία. Χωρίς ακριβώς το ίδιο άτομο και με ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο.

Η βαρεμάρα

Το σενάριο γνωστό: Είναι Σάββατο βράδυ, δεν έχεις κανονίσει τίποτα και δε βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον στο Netflix. Είναι πολύ νωρίς για να κοιμηθείς και οι φίλοι σου έχουν σχέδια. Τι να κάνεις; Ας στείλεις στον τύπο που έβγαινες και εξαφανίστηκε. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Η βαρεμάρα είναι μεγάλο πράγμα.

Όλοι οι φίλοι σου είναι απασχολημένοι

Υπάρχουν περίοδοι που οι φίλοι σου όλο και κάτι έχουν να ασχοληθούν. Από την καινούργια τους σχέση μέχρι το ενδιαφέρον φλερτ τους. Αν εσύ στέλνεις μηνύματα στον τύπο που σου έκανε ghosting, τουλάχιστον θα έχεις κάτι να λες.

Το σεξ ήταν απλά τόσο καλό
Κάποιες φορές αυτός μπορεί να είναι και ο μοναδικός λόγος που ασχολείσαι με κάποιον. Το σεξ ήταν καλό και μετά την “εξαφάνιση” απλά σκέφτεσαι αν είσαι η μόνη που το πίστευε αυτό.

Ερωτεύτηκες
Ο έρωτας τυφλώνει, μειώνει εγωισμούς και σε κάνει έτοιμο για μεγάλες κινήσεις. Στο μεταξύ είναι και σπάνιος. Γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο την αξία του. Δε δικαιολογεί, ειδικά εξαφανίσεις χωρίς αιτία και απορρίψεις. Όλα μεγαλοποιούνται και βιώνονται στο φουλ. Ακόμα και όταν ξέρεις πως αν αφήσεις πέντε μέρες να περάσουν θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει να κυνηγάς τον λάθος τύπο. Ο σωστός δε θα τρέχει καν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ