Μεσογειακό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι: Πιο νόστιμο και πιο υγιεινό


Συστατικά

175 ml ελαιόλαδο

3 αυγά

150 γρ. γιαούρτι

2 πορτοκάλια ξύσμα

225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανιλίνες

Tip: Πολύ καλό χτύπημα, για να γίνει αφράτο!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά τα υλικά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μπορεί να γίνει και στο μίξερ αλλά δεν χρειάζεται.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10×25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει-αλευρώσει.Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά.

Δείτε ένα βίντεο με μια παραλλαγή της συνταγής: Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ