Ένα εύκολο και δροσιστικό γλυκό ιδανικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι, που συνδυάζει τραγανά μπισκότα με αφράτη κρέμα και ζουμερές φράουλες. Χωρίς ψήσιμο, με απλά υλικά και εντυπωσιακή εμφάνιση, αυτό το γλυκό θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση!
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και φράουλες- Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά προετοιμασία + 2 ώρες στο ψυγείο
Υλικά
(Για 6-8 μερίδες)
-
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
-
500 γρ. φράουλες
-
400 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρών)
-
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
-
2-3 κ.σ. γάλα
-
Σιρόπι φράουλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Ετοίμασε την κρέμα: Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και χτύπα λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Ετοίμασε τις φράουλες: Πλύνε τις φράουλες και κόψ’ τες σε φετούλες. Κράτα μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα.
-
Στρώσιμο: Βούτα ελαφρώς τα μπισκότα σε γάλα και στρώσε τα στη βάση ενός πυρέξ. Από πάνω βάλε μια στρώση κρέμας και μετά φράουλες. Επανάλαβε άλλη μία ή δύο στρώσεις.
-
Γαρνίρισμα: Τελείωσε με κρέμα και διακόσμησε με φράουλες και λίγο σιρόπι φράουλας.
-
Στο ψυγείο: Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.
Tips
-
Για έξτρα άρωμα, πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού στην κρέμα.
-
Μπορείς να αντικαταστήσεις το τυρί κρέμα με γιαούρτι στραγγιστό για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
-
Αν θες πιο έντονη φρουτώδη γεύση, βάλε και λίγη μαρμελάδα φράουλας ανάμεσα στις στρώσεις.
-
Φτιάχνεται και σε ατομικά ποτήρια για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα.