28 Απριλίου 2025

Πασχαλινά κουλουράκια – Μπουκιά και απόλαυση


Τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια είναι τραγανά απ’ έξω και αφράτα εσωτερικά, με υπέροχο άρωμα βανίλιας. Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι, αλλά και για να γεμίσουν το σπίτι με άρωμα Πάσχα!

Πασχαλινά κουλουράκια – Χρόνος προετοιμασίας

20 λεπτά + Ψήσιμο ~15-20 λεπτά ανά παρτίδα

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 180 γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 60 ml γάλα

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ⅓ κ.γ. αλάτι

  • 1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  3. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια.

  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα.

  5. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.

  6. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

  7. Τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 180°C (προθερμασμένος φούρνος) για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Tips

  • Μην παραζυμώσετε τη ζύμη για να μη σφίξουν τα κουλουράκια.

  • Αν θέλετε να κρατήσουν το σχήμα τους, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15′ πριν το πλάσιμο.

  • Για έξτρα άρωμα, προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

  • Το αυγό στο άλειμμα δίνει ωραίο χρώμα και γυαλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ