Αυτά τα vegan κεφτεδάκια είναι αφράτα, χορταστικά και γεμάτα γεύση. Ιδανικά για ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμη και σε σάντουιτς. Είναι τέλεια εναλλακτική για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα χωρίς να θυσιάζουν τη νοστιμιά!
Vegan κεφτεδάκια- Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά ψήσιμο
Σύνολο: 40 λεπτά
Υλικά
-
1 φλιτζάνι φακές μαγειρεμένες
-
1 φλιτζάνι βρασμένες πατάτες (λιωμένες)
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
-
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. πάπρικα
-
Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ή ψήσιμο
Εκτέλεση
-
Βάλε τις φακές και τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και λιώσε τα ελαφρώς με πιρούνι.
-
Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη βρώμη, τη σάλτσα σόγιας και τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
Άφησε το μείγμα να “ξεκουραστεί” 10 λεπτά στο ψυγείο.
-
Πλάσε κεφτεδάκια με τα χέρια σου (μέγεθος καρυδιού ή λίγο μεγαλύτερα).
-
Τηγάνισε σε λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά γυρνώντας τα στη μέση.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο για έξτρα άρωμα.
-
Αν τα θέλεις πιο τραγανά, πέρασέ τα από λίγο αλεύρι πριν τα τηγανίσεις.
-
Συνοδεύονται τέλεια με vegan γιαούρτι ή χούμους.