24 Απριλίου 2025

Vegan κεφτεδάκια για τη νηστεία και όχι μόνο


Αυτά τα vegan κεφτεδάκια είναι αφράτα, χορταστικά και γεμάτα γεύση. Ιδανικά για ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμη και σε σάντουιτς. Είναι τέλεια εναλλακτική για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα χωρίς να θυσιάζουν τη νοστιμιά!

Vegan κεφτεδάκια- Χρόνος προετοιμασίας

20 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά ψήσιμο
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φακές μαγειρεμένες

  • 1 φλιτζάνι βρασμένες πατάτες (λιωμένες)

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης

  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ή ψήσιμο

Εκτέλεση

  1. Βάλε τις φακές και τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και λιώσε τα ελαφρώς με πιρούνι.

  2. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη βρώμη, τη σάλτσα σόγιας και τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. Άφησε το μείγμα να “ξεκουραστεί” 10 λεπτά στο ψυγείο.

  4. Πλάσε κεφτεδάκια με τα χέρια σου (μέγεθος καρυδιού ή λίγο μεγαλύτερα).

  5. Τηγάνισε σε λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά γυρνώντας τα στη μέση.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο για έξτρα άρωμα.

  • Αν τα θέλεις πιο τραγανά, πέρασέ τα από λίγο αλεύρι πριν τα τηγανίσεις.

  • Συνοδεύονται τέλεια με vegan γιαούρτι ή χούμους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ