Η τάρτα με κρέμα καρύδας, σοκολάτα και μπανάνα είναι ένας εξωτικός γλυκός πειρασμός που συνδυάζει τη βελούδινη κρέμα καρύδας, τη γεμάτη γεύση της σοκολάτας και τη φυσική γλυκύτητα της μπανάνας. Ιδανική για ιδιαίτερες περιστάσεις αλλά και για τις στιγμές που θες απλώς κάτι… παραδεισένιο να ευφράνει τον ουρανίσκο σου.
Τάρτα με κρέμα καρύδας, σοκολάτα & μπανάνα – Χρόνος παρασκευής
-
Προετοιμασία: 25 λεπτά
-
Μαγείρεμα/Ψήσιμο: 20 λεπτά
-
Χρόνος ψύξης: 2 ώρες
-
Σύνολο: 2 ώρες και 45 λεπτά
Υλικά:
Για τη βάση (τάρτα):
-
200 γρ. μπισκότα digestive ή τύπου πτι-μπερ
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
Για την κρέμα καρύδας:
-
400 ml γάλα καρύδας (πλήρες λιπαρών)
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 βανίλια (ή ½ κ.γ. εκχύλισμα)
-
1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
-
150 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
-
100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη συναρμολόγηση:
-
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
-
Τριμμένη καρύδα ή flakes καρύδας (προαιρετικά)
-
Λίγο ξύσμα σοκολάτας ή φύλλα δυόσμου για διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία βάσης:
-
Θρυμματίζεις τα μπισκότα σε μίξερ ή με το χέρι.
-
Τα ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνουν σαν “βρεγμένη άμμος”.
-
Απλώνεις το μείγμα σε ταρτιέρα (24 εκ.) και πιέζεις καλά στον πάτο και στα τοιχώματα.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει.
2. Κρέμα καρύδας:
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
-
Σε λίγο κρύο νερό διαλύεις το κορν φλάουρ και το προσθέτεις στο ζεστό μείγμα.
-
Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει (θα γίνει παχύρρευστη, σαν κρέμα πατισερί).
-
Αφήνεις την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (κάλυψέ την με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα).
3. Γκανάζ σοκολάτας:
-
Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την ρίχνεις πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
-
Περιμένεις 1-2 λεπτά και ανακατεύεις μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
4. Συναρμολόγηση:
-
Απλώνεις την κρέμα καρύδας πάνω στη βάση της τάρτας.
-
Τοποθετείς τις φέτες μπανάνας ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα.
-
Περιχύνεις με τη γκανάζ σοκολάτας.
-
Βάζεις την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Tips:
-
Γάλα καρύδας: Φρόντισε να είναι πλήρες λιπαρών, αλλιώς η κρέμα μπορεί να μην πήξει σωστά.
-
Μπανάνες: Ράντισέ τες με λίγες σταγόνες λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
-
Εναλλακτικά: Αν θέλεις κάτι πιο «light», μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα χωρίς ζάχαρη και φυτική κρέμα καρύδας.
-
Διακόσμηση: Μπορείς να προσθέσεις καραμελωμένα φιστίκια ή φουντούκια.