27 Απριλίου 2025

Ομελέτα στην τοστιέρα – Το απόλυτο γρήγορο σνακ!


Αν νομίζεις ότι η τοστιέρα είναι μόνο για τοστ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις! Αυτή η πανεύκολη ομελέτα φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς τηγάνι και χωρίς μπελάδες. Χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά, ένα μικρό μπολ και την αγαπημένη σου τοστιέρα!

Ομελέτα στην τοστιέρα- Χρόνος παρασκευής

  • Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Ψήσιμο: 5 λεπτά

Υλικά (για 1 άτομο)

  • 2 αυγά

  • 2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα (προαιρετικά)

  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί (κίτρινο ή φέτα)

  • 1 φέτα ψωμί του τοστ (προαιρετικά, για βάση)

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Μια πρέζα ρίγανη ή πάπρικα (προαιρετικά)

  • Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο (για την αντικολλητική επιφάνεια)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε την τοστιέρα για 1-2 λεπτά.

  2. Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.

  3. Πρόσθεσε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και το τριμμένο τυρί στο μείγμα.

  4. Άλειψε τις πλάκες της τοστιέρας με λίγο λάδι ή βούτυρο.

  5. Ρίξε προσεκτικά το μείγμα κατευθείαν πάνω στην τοστιέρα (ή βάλε μια φέτα ψωμί και ρίξε από πάνω το μείγμα για πιο “σάντουιτς” φάση).

  6. Κλείσε απαλά την τοστιέρα (όχι τελείως σφιχτά) και ψήσε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να στερεοποιηθεί.

  7. Βγάλε την ομελέτα με προσοχή και σέρβιρέ τη ζεστή!

Tips

  • Θες πιο χορταστικό αποτέλεσμα; Βάλε 2 φέτες ψωμί και φτιάξε την ομελέτα-σαντουιτς.

  • Για έξτρα γεύση, δοκίμασε να προσθέσεις ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά ή ακόμα και μανιτάρια.

  • Μην το παρακάνεις με το μείγμα – βάλε ποσότητα που δεν θα ξεχειλίσει όταν κλείσει η τοστιέρα.

  • Για πιο τραγανή υφή, άφησε την ομελέτα 1-2 λεπτά παραπάνω να πάρει χρώμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ