Αν νομίζεις ότι η τοστιέρα είναι μόνο για τοστ, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις! Αυτή η πανεύκολη ομελέτα φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς τηγάνι και χωρίς μπελάδες. Χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά, ένα μικρό μπολ και την αγαπημένη σου τοστιέρα!
Ομελέτα στην τοστιέρα- Χρόνος παρασκευής
- Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά
- Προετοιμασία: 5 λεπτά
- Ψήσιμο: 5 λεπτά
Υλικά (για 1 άτομο)
-
2 αυγά
-
2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα (προαιρετικά)
-
2 κ.σ. τριμμένο τυρί (κίτρινο ή φέτα)
-
1 φέτα ψωμί του τοστ (προαιρετικά, για βάση)
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Μια πρέζα ρίγανη ή πάπρικα (προαιρετικά)
-
Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο (για την αντικολλητική επιφάνεια)
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε την τοστιέρα για 1-2 λεπτά.
-
Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
-
Πρόσθεσε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και το τριμμένο τυρί στο μείγμα.
-
Άλειψε τις πλάκες της τοστιέρας με λίγο λάδι ή βούτυρο.
-
Ρίξε προσεκτικά το μείγμα κατευθείαν πάνω στην τοστιέρα (ή βάλε μια φέτα ψωμί και ρίξε από πάνω το μείγμα για πιο “σάντουιτς” φάση).
-
Κλείσε απαλά την τοστιέρα (όχι τελείως σφιχτά) και ψήσε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να στερεοποιηθεί.
-
Βγάλε την ομελέτα με προσοχή και σέρβιρέ τη ζεστή!
Tips
-
Θες πιο χορταστικό αποτέλεσμα; Βάλε 2 φέτες ψωμί και φτιάξε την ομελέτα-σαντουιτς.
-
Για έξτρα γεύση, δοκίμασε να προσθέσεις ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά ή ακόμα και μανιτάρια.
-
Μην το παρακάνεις με το μείγμα – βάλε ποσότητα που δεν θα ξεχειλίσει όταν κλείσει η τοστιέρα.
-
Για πιο τραγανή υφή, άφησε την ομελέτα 1-2 λεπτά παραπάνω να πάρει χρώμα.