Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με τη FRONTEX αλλά και κυπριακές αρχές.
Όπως ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής υπηκόων Γεωργίας στη χώρα καταγωγής τους, την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2025.
Στην επιχείρηση επιστροφής των αλλοδαπών, που διοργανώθηκε από την Ελλάδα, μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οικονομική στήριξη και συντονισμό του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής FRONTEX, συμμετείχε και η Κύπρος.
Ειδικότερα, επιστράφηκαν συνολικά 25 υπήκοοι Γεωργίας με ειδική πτήση τσάρτερ από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης συμμετείχαν αστυνομικοί συνοδοί, ιατρός, εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και εκπρόσωπος, παρατηρητής, διερμηνέας και αστυνομικοί συνοδοί του FRONTEX.