13 Απριλίου 2025

Το μήνυμα του Σταύρου Παπασταύρου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό


Στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε και στην Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, αναφέρθηκε ο Σταύρος Παπασταύρου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου σε ανάρτησή του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, υπενθυμίζει τη δέσμευση του πρωθυπουργού για σύσταση ειδικής επιτροπής, που έγινε πράξη.

Η ανάρτησή του:

«Σήμερα, 2 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.Όταν, τον Δεκέμβριο του 2023, συναντηθήκαμε με γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού στον πολυχώρο «Παρεάκι» στον Άγιο Δημήτριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εισακούγοντας τους συνομιλητές του, δεσμεύτηκε να δημιουργήσει μία Ειδική Επιτροπή που θα συμβουλεύει την Πολιτεία, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη συμπολιτών μας με αυτισμό.

Έτσι και έγινε, και σήμερα η Επιτροπή αυτή, που συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς αλλά και γονείς, αποτελεί ένα ακόμη όχημά μας για να πλησιάσουμε τον στόχο που θέσαμε με την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, -στην οποία είχα την τιμή να συνδράμω ως τότε Συντονιστικός Μηχανισμός της Κυβέρνησης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία- να οικοδομήσουμε «μία Ελλάδα με όλους, για όλους».

Από την πλευρά μας, όλες και όλοι, οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συμπολιτών μας, των παιδιών μας, αφήνοντας πίσω στερεότυπα, αγκαλιάζοντας τη νευροδιαφορετικότητα, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους συνανθρώπους μας σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μας.Είμαι προσωπικά ταγμένος σε αυτόν τον σκοπό».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ