10 Απριλίου 2025

Τρουφάκια ινδοκάρυδου: Μικρές μπουκίτσες απόλαυσης που θα σε ξετρελάνουν


Αυτά τα κεράσματα ινδοκάρυδου (τρουφάκια) είναι μικρά, αφράτα και λαχταριστά γλυκάκια που λιώνουν στο στόμα. Είναι πανεύκολα στην παρασκευή, χωρίς ψήσιμο, και με λίγα απλά υλικά. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να τα προσφέρεις σε κάθε περίσταση.

Τρουφάκια ινδοκάρυδου – Χρόνος παρασκευής

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα

Υλικά (για περίπου 20 μπουκίτσες)

  • 200 γρ. ινδοκάρυδο (καρύδα τριμμένη)

  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 100 γρ. κουβερτούρα (για επικάλυψη, προαιρετικά)

  • Λίγο ινδοκάρυδο επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη ζύμη που να πλάθεται.

  2. Πλάσιμο: Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή μπουκιές στο μέγεθος που θέλουμε.

  3. (Προαιρετικά) Επικάλυψη με σοκολάτα: Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τις μπουκιές μέσα.

  4. Πασπάλισμα: Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

  5. Ψύξη: Βάζουμε τα κεράσματα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.

Μπορείς να τα φυλάξεις στο ψυγείο έως και 5 μέρες — αν αντέξουν τόσο!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ