13 Απριλίου 2025

Μους καφέ: Εύκολη και δροσερή στο τσακ μπαμ


Η μους καφέ είναι ένα ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φίνα γεύση του καφέ με την αφράτη υφή της κρέμας. Ιδανική επιλογή για να κλείσεις ένα γεύμα με στυλ ή να απολαύσεις ένα γλυκό διάλειμμα το απόγευμα. Δεν απαιτεί ψήσιμο και ετοιμάζεται εύκολα, ακόμα κι από αρχάριους στην κουζίνα.

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Αναμονή στο ψυγείο: 2-3 ώρες

Μους καφέ – Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ (ή εσπρέσο σε σκόνη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα (προαιρετικά, για πιο γεμάτη γεύση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Διαλύεις τον καφέ στο ζεστό νερό και τον αφήνεις να κρυώσει.

  2. Αν χρησιμοποιήσεις λευκή σοκολάτα, λιώσε την σε μπεν μαρί και άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Σε μπολ, χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές (μη τη χτυπήσεις πολύ).

  4. Πρόσθεσε τον διαλυμένο καφέ και, αν θες, και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  5. Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.

  6. Σέρβιρε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κόκκους καφέ από πάνω για διακόσμηση.

Tips

  • Μπορείς να αντικαταστήσεις τον στιγμιαίο καφέ με δυνατό espresso για πιο έντονη γεύση.

  • Αν θες πιο light εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα ή κρέμα χαμηλών λιπαρών.

  • Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, δοκίμασε να την σερβίρεις σε ποτήρια του κρασιού ή μικρά βαζάκια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ