Η μους καφέ είναι ένα ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φίνα γεύση του καφέ με την αφράτη υφή της κρέμας. Ιδανική επιλογή για να κλείσεις ένα γεύμα με στυλ ή να απολαύσεις ένα γλυκό διάλειμμα το απόγευμα. Δεν απαιτεί ψήσιμο και ετοιμάζεται εύκολα, ακόμα κι από αρχάριους στην κουζίνα.
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Αναμονή στο ψυγείο: 2-3 ώρες
Μους καφέ – Υλικά (για 4 μερίδες)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ (ή εσπρέσο σε σκόνη)
- 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα (προαιρετικά, για πιο γεμάτη γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-
Διαλύεις τον καφέ στο ζεστό νερό και τον αφήνεις να κρυώσει.
-
Αν χρησιμοποιήσεις λευκή σοκολάτα, λιώσε την σε μπεν μαρί και άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Σε μπολ, χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές (μη τη χτυπήσεις πολύ).
-
Πρόσθεσε τον διαλυμένο καφέ και, αν θες, και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Μοίρασε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
-
Σέρβιρε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κόκκους καφέ από πάνω για διακόσμηση.
Tips
-
Μπορείς να αντικαταστήσεις τον στιγμιαίο καφέ με δυνατό espresso για πιο έντονη γεύση.
-
Αν θες πιο light εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα ή κρέμα χαμηλών λιπαρών.
-
Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, δοκίμασε να την σερβίρεις σε ποτήρια του κρασιού ή μικρά βαζάκια.