2 Απριλίου 2025

Νέα Υόρκη: Συγκίνηση στην παρέλαση και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν


Στιγμές υψηλού πατριωτικού πνεύματος και με έντονο ελληνικό χρώμα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, στη Νέα Υόρκη, αλλά και της παρέλασης του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην διαδρομή από το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως μεταδίδει ο «Εθνικός Κήρυξ».

Στον Άγιο Νικόλαο Σημείου Μηδέν, τελέστηκε δοξολογία υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος είχε στο πλευρό του τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο αλλά και τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπο Διοκλείας Νεκτάριο, παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Γεώργιος Γεωργαντάς και Βασίλειος Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιάννης Γαρνέλης και άλλοι επίσημοι.

Στην συνέχεια, με τη συμμετοχή της μπάντας του ελληνικού σχολείου Πλάτων, των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και των επισήμων, πραγματοποιήθηκε η μικρή παρέλαση, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, προς το πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, όπου η Ανθούλα Κατσιματίδη και ο Άρης Κουρκουμέλης παρουσίασαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θεωρείται μία από τις πλέον εμβληματικές των τελευταίων ημερών πριν από την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.

Η ομογενής ερμηνεύτρια Ευαγγελία απέδωσε τους εθνικούς ύμνους Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδος, πριν από την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον δεύτερο στύλο, ο οποίος τοποθετήθηκε το 1996, χάρη στις προσπάθειες των ιστορικών στελεχών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Διονυσίου Λυμπεράτου, Θεόδωρου Παυλάκου και Ντίνου Ράλλη αλλά και του Προέδρου της Επιτροπής του Πάρκου, Άρθουρ Πίκολο.

Μάλιστα, ο κ. Πίκολο ήταν ένας εκ των ομιλητών, ο οποίος μνημόνευσε την τοποθέτηση του στύλου, στον οποίο αναγείρονται σημαίες όλων των μειονοτήτων σε ανάλογες εθνικές εκδηλώσεις, τονίζοντας ωστόσο πως η ελληνική σημαία θα έχει πάντα μία ξεχωριστή σημασία για το κεντρικό αυτό πάρκο της πόλης της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται στις παρυφές της Wall Street.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Ντίνος Ράλλης, ο οποίος βραβεύτηκε από την Επιτροπή Παρέλασης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο επίτιμος Τελετάρχης και τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, ο Δημήτρης Σκάλκος, ο Γεώργιος Γεωργαντάς και, εκ μέρους του Δημάρχου Νέας Υόρκης, ο Τομεάρχης Διεθνών Θεμάτων Έντουαρντ Μερμλστέιν.

Την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών από την Βόρεια Κέρκυρα, των Ημερήσιων Σχολείων «Αργύριος Φάντης» (Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη), “DGK” (Τίμιος Σταυρός) και Hellenic Classical Charter School από το Μπρούκλιν, ενώ, παρέλασαν και μαθητές του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόρια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ