Αυτό το γλυκό συνδυάζει την ανάλαφρη υφή του γιαουρτιού με την πλούσια γεύση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα ελαφρύ αλλά απολαυστικό επιδόρπιο. Δεν χρειάζεται ψήσιμο και ετοιμάζεται εύκολα με λίγα υλικά. Ιδανικό για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις!
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι & σοκολάτα – Υλικά (για 6-8 μερίδες)
Για τη βάση:
-
200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
-
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
-
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
-
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35%)
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανιλίνη
-
150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για την επικάλυψη:
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε τη βάση:
-
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
-
Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
-
Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα πυρέξ, πιέζοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
-
-
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
-
Σε μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
-
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά.
-
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (όχι πολύ ζεστή) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
-
-
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη:
-
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-
Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από την παγωμένη κρέμα και ισιώνουμε.
-
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί (1-2 ώρες).
-
-
Σερβίρισμα:
-
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε! Μπορούμε να στολίσουμε με τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα.
-