31 Μαρτίου 2025

Κομπόστα μήλου: Γλυκιά, αρωματική και πανεύκολη


Η κομπόστα μήλου είναι ένα από τα πιο κλασικά, ζεστά και παρηγορητικά γλυκίσματα. Ιδανική για πρωινό, ελαφρύ επιδόρπιο ή και συνοδευτικό για pancakes ή γιαούρτι. Φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά, αλλά προσφέρει τεράστια απόλαυση!

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά

  • Σύνολο: 30 λεπτά

 Κομπόστα μήλου: Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 μήλα (κατά προτίμηση κόκκινα ή γλυκά)

  • 500 ml νερό

  • 100 γρ ζάχαρη (ή λιγότερη, ανάλογα με τη γλυκύτητα των μήλων)

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 γαρύφαλλα

  • Χυμός από μισό λεμόνι

  • (Προαιρετικά) 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε κυβάκια ή φετούλες.

  2. Σε κατσαρολάκι ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού.

  3. Όταν πάρει βράση, ρίχνεις τα μήλα.

  4. Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατούν το σχήμα τους.

  5. Αφήνεις να κρυώσει. Μπορείς να τη σερβίρεις ζεστή ή κρύα.

Tips

  • Προτίμησε μήλα τύπου Fuji, Red Delicious ή Golden, που δεν λιώνουν εύκολα.

  • Αν θες έξτρα άρωμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο βανίλια ή τριμμένο μοσχοκάρυδο.

  • Φυλάσσεται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

  • Δοκίμασε να την πολτοποιήσεις και να τη χρησιμοποιήσεις σαν μαρμελάδα ή παιδική τροφή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ