Τα τορτελίνι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών είναι ένα comfort πιάτο με ιταλικό χαρακτήρα και γεμάτη γεύση. Είναι εύκολη, γρήγορη και κατάλληλη τόσο για καθημερινές όσο και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά προετοιμασία
15 λεπτά μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά
Τορτελίνι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών – Υλικά (για 2-3 άτομα)
-
250 γρ. τορτελίνι (με γέμιση της επιλογής σου – τυρί, προσούτο, σπανάκι κ.λπ.)
-
250 γρ. μανιτάρια (λευκά ή μανιτάρια πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
-
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1/2 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικό)
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
1/2 κ.γ. θυμάρι (ή ρίγανη)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Παρμεζάνα για σερβίρισμα
-
Μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Βράσε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα και κράτησε λίγο από το νερό τους.
-
Σε μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το λάδι ή βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
-
Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σόταρέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
-
Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
-
Ρίξε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι. Σιγόβρασε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Πρόσθεσε τα τορτελίνι, ανακάτεψε απαλά να καλυφθούν με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο μεταξένια υφή.
-
Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.
- Tips:
Μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι ή φυτική κρέμα για πιο ελαφριά εκδοχή. - Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κρασί, απλώς πρόσθεσε λίγο ζωμό λαχανικών ή νερό.
- Θες πιο έντονη γεύση; Πρόσθεσε λίγη τρούφα ή λάδι τρούφας στη σάλτσα στο τέλος!