Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να καταψύξουν κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου στο ψυγείο για να διαρκέσουν περισσότερο. Σε περίπτωση ανάγκης, η απόψυξή τους γίνεται πρόκληση, οπότε καταφεύγουν στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο να τα βάλουν κάτω από νερό.
Αν και αυτά τα συμβατικά κόλπα είναι αποτελεσματικά, οι ειδικοί συνιστούν ένα ακόμη πιο απλό. Θα σας πούμε για το αποτελεσματικό κόλπο για να ξεπαγώνετε το κρέας, είτε πρόκειται για μοσχάρι είτε για κοτόπουλο, μέσα σε λίγα λεπτά, προστατεύοντας την υγεία σας και εξοικονομώντας χρόνο.
Το κόλπο ενός σεφ για την αποτελεσματική απόψυξη κοτόπουλου και κρέατος
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα El Español, για να εξασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο ή το κρέας δεν θα χάσει την υφή του, θα πρέπει να ακολουθήσετε το κόλπο από το κρεοπωλείο Etxezarreta Harategia. Πριν ξεκινήσετε αυτή τη μέθοδο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η κατάψυξη του κρέατος δεν υποβαθμίζει την ποιότητά του. Απλώς πρέπει να σκεφτείτε πώς θα προχωρήσετε κατά την απόψυξή του.
Μόλις καταψυχθεί, θα πρέπει να γίνει γρήγορα και χωρίς να στοιβάζονται πολλά κομμάτια, ώστε να μην δημιουργηθεί παγετός, ο οποίος θα επηρεάσει αργότερα τη γεύση του κρέατος. Αυτό το τέχνασμα είναι απαραίτητο για την υγεία- δεν απαιτούνται πρόσθετα υλικά.
Βήμα προς βήμα
Όπως τονίζει η Etxezarreta Harategia, το κρέας πρέπει να ξεπαγώνει αργά και φυσικά στο ψυγείο, αποφεύγοντας την απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή χρησιμοποιώντας μεθόδους ταχείας θέρμανσης, καθώς αυτό μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Για κρέας μαγειρεμένο στη σάλτσα του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση απόψυξης του φούρνου μικροκυμάτων ή να το ζεστάνετε αργά σε μια κατσαρόλα.
Αυτό το τέχνασμα είναι το πιο ενδεδειγμένο, καθώς το κρέας ξεπαγώνει αργά, χωρίς απότομες αλλαγές θερμοκρασίας ή έκθεση σε υπερβολική θερμότητα. Απαιτεί επίσης πολύ λίγη προσοχή, καθώς αρκεί να το αφήσετε στο ψυγείο χωρίς να ανησυχείτε για το παραμικρό.