30 Μαρτίου 2025

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και καρύδια


Τα παντζάρια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και χρωματιστά λαχανικά που μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου. Εκτός από την πλούσια γεύση τους, προσφέρουν αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Σε αυτή τη συνταγή, τα συνδυάζουμε με κατσικίσιο τυρί και καρύδια, δημιουργώντας μια σαλάτα που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση. Ιδανική για συνοδευτικό ή και ως ελαφρύ κύριο γεύμα!

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και καρύδια  – Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 3 μέτρια παντζάρια (με ή χωρίς τα φύλλα τους)

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα)

  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια (καβουρδισμένα)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο

  • 1/2 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Λίγα φύλλα ρόκας ή μαρουλιού (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

  2. Πλύνε καλά τα παντζάρια και τύλιξέ τα με αλουμινόχαρτο. Ψήσε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο και μετά ξεφλούδισέ τα με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι.

  4. Κόψε τα σε φέτες ή κυβάκια.

  5. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, ξίδι


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ