Ανεβασμένες είναι φέτος οι τιμές του παραδοσιακού μπακαλιάρου ενόψει της 25ης Μαρτίου, με τους καταναλωτές να στρέφονται στον κατεψυγμένο για οικονομικότερες επιλογές.
Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του στους πάγκους της Βαρβακείου και των ιχθυοπωλείων ενόψει του εορταστικού τραπεζιού της 25ης Μαρτίου, ωστόσο η τιμή του…«καίει» το πορτοφόλι.
Η φετινή τιμή του είναι αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οδηγεί αρκετούς καταναλωτές στο να κάνουν σχολαστική έρευνα αγοράς ή να επιλέγουν την οικονομικότερη λύση του κατεψυγμένου προϊόντος.
Στα μαγαζιά γύρω από τη Βαρβάκειο, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
- Μπακαλιάρος υγράλατος: 17,80€ το κιλό
- Μπακαλιάρος φιλέτο: 23,90€ το κιλό
Στην κεντρική ιχθυαγορά του Πειραιά, οι τιμές για γνήσιο μπακαλιάρο ανώτερης ποιότητας έχουν ως εξής:
- Με κόκκαλο: 18,50€ το κιλό
- Φιλέτο: 24,90€ το κιλό
- Φρέσκος ελληνικός μπακαλιάρος: 26,80€ το κιλό
Η παραδοσιακή λιχουδιά παραμένει δημοφιλής, αλλά φέτος έρχεται με… «αλμυρή» τιμή.