Δεν άφησε ασχολίαστο το Μαξίμου το σχέδιο-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Κυβερνητικές πηγές επικρίνουν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ένα κείμενο-παρέμβαση για την κατεύθυνση της εξωτερικής στρατητικής της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:
«Ο κ. Τσίπρας φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπενθυμίζει τη διαχρονική λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Άλλες φορές «παραδίδει» μαθήματα κράτους δίκαιου, όταν έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των «παραϋπουργείων» Δικαιοσύνης, σύμφωνα με παραδοχή δικού του υπουργού, αλλά και των δύο αμετάκλητα καταδικασθέντων υπουργών από το Ειδικό Δικαστήριο.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα από τρεις διαδοχικές εθνικές αναμετρήσεις, δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, όταν ο ίδιος ως αρχηγός του Σύριζα «κατάφερε» να οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απώλεια της μισής εκλογικής του δύναμης. Το πιο διασκεδαστικό από όλα είναι ότι ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να «παραδίδει» και μαθήματα εξωτερικής πολιτικής φτάνοντας στο σημείο να προτείνει «νέα εθνική πυξίδα», όταν επί των ημερών του η Ελλάδα ήταν ο “παρίας” και το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης.
Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι η μοναδική «πυξίδα» του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια της απόλυτης καταστροφής.