28 Μαρτίου 2025

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και θυμάρι


Αν ψάχνεις για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση – από καθημερινό γεύμα μέχρι επίσημο τραπέζι – αυτό το φιλέτο κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή. Με δροσερό λεμόνι, αρωματικό θυμάρι και μια τραγανή χρυσαφένια κρούστα, θα το λατρέψουν όλοι!

Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και θυμάρι – Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα (προαιρετικά για χρώμα)
  • 1 κουταλιά βούτυρο (για το τέλος)

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρισμα: Βάλε τα φιλέτα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Άφησέ τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά (ή και παραπάνω για πιο έντονη γεύση).
  2. Ψήσιμο: Ζέστανε καλά ένα τηγάνι. Ψήσε τα φιλέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν μέσα.
  3. Τελική πινελιά: Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο και με ένα κουτάλι περίχυνε τα φιλέτα για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Σερβίρισμα: Συνόδευσε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  • Χτύπησε ελαφρώς τα φιλέτα πριν το μαγείρεμα για ομοιόμορφο πάχος και καλύτερο ψήσιμο.
  • Μην τα παραψήσεις! Το στήθος κοτόπουλου στεγνώνει εύκολα. Βγάλε το από τη φωτιά μόλις δεν έχει ροζ στο κέντρο.
  • Πρόσθεσε φρέσκα μυρωδικά στο τέλος για έξτρα άρωμα – μαϊντανός ή δυόσμος πάνε τέλεια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ