4 Ιουνίου 2025

Dubai Chocolate: Πώς να την φτιάξουμε στο σπίτι μας


Η σοκολάτα Ντουμπάι, γνωστή και ως «Dubai Chocolate», είναι μια υπέροχη γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με εξωτικά αρώματα και υλικά. Είναι δημοφιλής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η συνταγή της είναι εμπνευσμένη από την πλούσια κουλτούρα και τα γευστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Dubai Chocolate: Ιστορία και προέλευση

Η σοκολάτα Ντουμπάι προέκυψε από την επιθυμία να συνδυαστεί η εξαιρετική σοκολάτα με την πλούσια παράδοση της Μέσης Ανατολής. Είναι συχνά αρωματισμένη με μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και μέλι, ενώ χρησιμοποιείται και σε γιορτές και περιστάσεις.

Υλικά για τη συνταγή

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (καλής ποιότητας)
  • 100 γρ. γάλα σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας αραβικό ροδόσταγμα (προαιρετικό)
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ή άλλοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικό)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καρδάμωμο (προαιρετικό)

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα μπολ πάνω από καυτό νερό), ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς.
  2. Προσθέτετε το γάλα σε σκόνη και το μέλι, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν.
  3. Αν θέλετε, προσθέστε το ροδόσταγμα για να δώσετε ένα πιο εξωτικό άρωμα στην σοκολάτα σας.
  4. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς (φιστίκια ή άλλους που προτιμάτε).
  5. Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.
  6. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Tips:

  • Αν θέλετε να κάνετε τη σοκολάτα πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ή βούτυρο την ώρα που λιώνει η σοκολάτα.
  • Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ροδόσταγμα ή άλλες αρωματικές ουσίες, όπως το πορτοκαλί ξύσμα ή το πετιμέζι.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε ξηρό καρπό ή να συνδυάσετε περισσότερους από έναν για περισσότερη ποικιλία στη γεύση.

Χρόνος παρασκευής:

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
  • Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ