Η σοκολάτα Ντουμπάι, γνωστή και ως «Dubai Chocolate», είναι μια υπέροχη γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με εξωτικά αρώματα και υλικά. Είναι δημοφιλής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η συνταγή της είναι εμπνευσμένη από την πλούσια κουλτούρα και τα γευστικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
Dubai Chocolate: Ιστορία και προέλευση
Η σοκολάτα Ντουμπάι προέκυψε από την επιθυμία να συνδυαστεί η εξαιρετική σοκολάτα με την πλούσια παράδοση της Μέσης Ανατολής. Είναι συχνά αρωματισμένη με μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και μέλι, ενώ χρησιμοποιείται και σε γιορτές και περιστάσεις.
Υλικά για τη συνταγή
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (καλής ποιότητας)
- 100 γρ. γάλα σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας αραβικό ροδόσταγμα (προαιρετικό)
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ή άλλοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικό)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καρδάμωμο (προαιρετικό)
Οδηγίες παρασκευής:
- Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα μπολ πάνω από καυτό νερό), ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Προσθέτετε το γάλα σε σκόνη και το μέλι, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν.
- Αν θέλετε, προσθέστε το ροδόσταγμα για να δώσετε ένα πιο εξωτικό άρωμα στην σοκολάτα σας.
- Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς (φιστίκια ή άλλους που προτιμάτε).
- Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά.
- Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Tips:
- Αν θέλετε να κάνετε τη σοκολάτα πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ή βούτυρο την ώρα που λιώνει η σοκολάτα.
- Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ροδόσταγμα ή άλλες αρωματικές ουσίες, όπως το πορτοκαλί ξύσμα ή το πετιμέζι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε ξηρό καρπό ή να συνδυάσετε περισσότερους από έναν για περισσότερη ποικιλία στη γεύση.
Χρόνος παρασκευής:
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
- Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά