12 Απριλίου 2025

Ο Χατζηδάκης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας στον Πιερρακάκη


«Σε έναν μήνα από σήμερα, θα δείτε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών στον Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Καλωσορίζω τον Κυριάκο Πιερρακάκη στο Υπουργείο, έναν νέο, δυναμικό και επιτυχημένο Υπουργό. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, δεσμευτήκαμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα ψηλότερα και αυτό επετεύχθη», υπογράμμισε ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ενώ, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη χθεσινή (14/03) αναβάθμιση από τον οίκο Moodys.

«Δεν θέλω να υποτιμά κανείς τη σημασία να είναι κανείς νοικοκύρης. Λοιπόν, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το έργο μας και την κατεύθυνση που ακολουθήσαμε», προσέθεσε, πριν προβεί στην εκτίμηση ότι «σε έναν μήνα από σήμερα, θα δείτε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%».

«Υπήρξε ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ο προϋπολογισμός είχε υπεραπόδοση, δεν θέλω να προτρέχω αλλά παίρνω ρίσκο να πω ότι σε έναν μήνα από τώρα, θα δείτε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%. Σημειώθηκαν πολύ σημαντικά βήματα στον τραπεζικό τομέα, περιορίσαμε τα “κόκκινα” δάνεια συνολικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και προχωρήσαμε καινοτομίες», επεσήμανε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ