Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με βελούδινη υφή και γεύση που θυμίζει παιδικές αναμνήσεις. Είναι απλό στην παρασκευή του και ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Ρυζόγαλο -Υλικά
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 120 γρ. ρύζι γλασέ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο γάλα)
- Κανέλα σε σκόνη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Βράσιμο ρυζιού: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
- Προσθήκη γάλακτος & ζάχαρης: Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη στο ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Δέσιμο κρέμας: Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
- Αρωμάτισμα: Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ριζόγαλο σε μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!
Tips για τέλειο ρυζόγαλο
- Απαλή υφή: Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
- Κρεμώδης υφή: Χρησιμοποιούμε πλήρες γάλα για πιο πλούσια γεύση.
- Extra άρωμα: Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.