Ρυζόγαλο: Η κλασική ελληνική συνταγή που όλοι λατρεύουμε


Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με βελούδινη υφή και γεύση που θυμίζει παιδικές αναμνήσεις. Είναι απλό στην παρασκευή του και ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ρυζόγαλο -Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  •  120 γρ. ρύζι γλασέ
  •  100 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο γάλα)
  • Κανέλα σε σκόνη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Βράσιμο ρυζιού: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
  • Προσθήκη γάλακτος & ζάχαρης: Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη στο ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Δέσιμο κρέμας: Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
  • Αρωμάτισμα: Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ριζόγαλο σε μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!

Tips για τέλειο ρυζόγαλο

  • Απαλή υφή: Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Κρεμώδης υφή: Χρησιμοποιούμε πλήρες γάλα για πιο πλούσια γεύση.
  • Extra άρωμα: Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ