Αν λατρεύεις τη σοκολάτα και τη γεύση της καρύδας, αυτή η τάρτα είναι η τέλεια επιλογή για εσένα! Μια τραγανή βάση, γεμάτη σοκολατένια γέμιση και μια εξωτική νότα καρύδας που απογειώνει τη γεύση. Ιδανική για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δείπνο είτε για μια γλυκιά απόλαυση στο σπίτι.
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Ψήσιμο: 20-25 λεπτά
- Σύνολο: 45 λεπτά
Τάρτα σοκολάτας με καρύδα – Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 55% κακάο)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 βανιλίνη
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. ινδοκάρυδο
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά)
- Καρύδα τριμμένη σε κομμάτια για διακόσμηση
Τάρτα σοκολάτας με καρύδα: Οδηγίες παρασκευής
- Ετοιμάζουμε τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (χωρίς να βράσει) και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια, το βούτυρο, το μέλι και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Συναρμολογούμε την τάρτα: Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την καρύδα: Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
- Κρυώνουμε & σερβίρουμε: Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.