29 Απριλίου 2025

Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και φρούτα


Η πίτσα είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ να τη δοκιμάσεις σε γλυκιά εκδοχή; Η γλυκιά πίτσα είναι μια απολαυστική και πρωτότυπη ιδέα για επιδόρπιο, ιδανική για να κλείσεις ένα γεύμα με τον πιο γλυκό τρόπο ή να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου σε μια ξεχωριστή περίσταση.

Φαντάσου μια αφράτη και τραγανή ζύμη, καλυμμένη με λιωμένη σοκολάτα, φρέσκα φρούτα και τραγανούς ξηρούς καρπούς. Ο συνδυασμός υφών και γεύσεων δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία που θα λατρέψεις! Είτε προτιμάς σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα ή ακόμα και πραλίνα φουντουκιού, η γλυκιά πίτσα είναι ένας «καμβάς» δημιουργικότητας που προσαρμόζεται στις προτιμήσεις σου.

Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και φρούτα

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη:

  • 150 γρ. σοκολάτα (γάλακτος ή κουβερτούρα)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μπανάνα σε ροδέλες
  • 5-6 φράουλες σε φέτες
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σοκολάτας
  • Λίγα φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

  2. Ψήνουμε τη βάση:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

  3. Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:
    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μια λεία κρέμα.

  4. Συναρμολογούμε την πίτσα:
    Απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στη ζεστή βάση της πίτσας. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και φράουλας.

  5. Τελικό άγγιγμα:
    Περιχύνουμε με λίγο μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και λίγη άχνη ζάχαρη.

  6. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Tips:

  • Γλυκιά πίτσα με Nutella και μπισκότα.
  • Πίτσα με λευκή σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια.
  • Πίτσα με μήλο, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ