Βουλώνουν οι σωληνώσεις: Αν το νερό στο νιπτήρα ή τον νεροχύτη σας δεν κυλάει και δεν φεύγει από τις σωληνώσεις τόσο εύκολα, τότε προφανώς και έχει βουλώσει
Αντί να πληρώσετε πολλά χρήματα σε έναν υδραυλικό δείτε τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.
Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να φτιάξετε ένα μείγμα που θα καθαρίσει τις σωληνώσεις σας τώρα που είναι βουλωμένες. Από εκεί και πέρα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μια φορά το μήνα -ή και πιο συχνά- για να διατηρείτε καθαρές τις σωληνώσεις σας.
Βουλώνουν οι σωληνώσεις – Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
- χαρτοπετσέτες
- 1/4 φλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 φλ. αλάτι
- 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ (θα βρείτε σε ζαχαροπλαστεία)
- 2 φλ. βραστό νερό
- σωληνώσεις
Ξεκινήστε καθαρίζοντας την γύρω περιοχή του σιφονιού του νεροχύτη, του νιπτήρα και της μπανιέρας από υπολείμματα τροφίμων και τρίχες αντίστοιχα.
Ανακατέψτε σε ένα βαποριζατέρ, το αλάτι και την κρέμα ταρτάρ. Η σόδα και το αλάτι θα καθαρίσουν τις σωληνώσεις από άλατα και η κρέμα ταρτάρ είναι φυσικό καθαριστικό των μετάλλων. Ανακινήστε καλά το βαποριζατέρ και ψεκάστε μέσα στο σιφόνι.
Ρίξτε και το καυτό νερό και αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για καμιά ώρα. Έπειτα ρίξτε κρύο νερό. Θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στο πώς θα φεύγει το νερό.
Αν το σιφόνι σας είναι ακόμα βουλωμένο ρίξτε 1 φλ. μαγειρική σόδα και αμέσως μετά 1 φλ. ξίδι. Τα δύο αυτά υλικά θα δημιουργήσουν μια αντίδραση η οποία θα ξεβουλώσει το σιφόνι σας μια και καλή. Αφήστε τα δύο υλικά να κάνουν τη δουλειά τους για ένα ολόκληρο βράδυ και έπειτα, το επόμενο πρωί, ρίξτε 2 φλ. βραστό νερό στο σιφόνι.
Διώξτε πανεύκολα τα άλατα από τον βραστήρα σας!
Μάθετε με ποιο καλοκαιρινό «κόλπο» θα έχετε έναν βραστήρα χωρίς άλατα και χωρίς τη χρήση χημικών!
Το πιο συχνό πρόβλημα κάθε βραστήρα είναι η συσσώρευση αλάτων και όταν πια έχετε δοκιμάσει τα πάντα ακόμα και δυνατά καθαριστικά για να ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά άλατα που κολλάνε παντού στο εσωτερικό του βραστήρα, ξέρετε πως πολύ σύντομα θα ξαναβρεθείτε στην ίδια θέση.
Αν είστε από αυτούς που το καλοκαίρι μαζεύουν κοχύλια τότε είστε ένα πολύ μικρό βήμα μακριά από έναν πεντακάθαρο βραστήρα
Τι μπορείτε να κάνετε για να γλυτώσετε από τη διαδικασία να καθαρίζετε τα άλατα κάθε τρεις και λιγάκι; Πολύ απλά ρίξτε μέσα στον βραστήρα ένα κοχύλι από αυτά που φέρατε σπίτι μετά τις διακοπές σας. Αφήστε το κοχύλι συνέχεια μέσα του και τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα!
Ένας άλλος πιο κλασικός τρόπος για να καθαρίζετε τον βραστήρα σας από τα άλατα είναι ο ακόλουθος. Βράστε νερό στον βραστήρα. Αφού βράσει ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν κάνει φτερά.
Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε: Ξέρετε ότι δεν πρέπει ποτέ να βράζετε ξανά στον βραστήρα το νερό που έχετε ήδη βράσει μια φορά; Αν το κάνετε η σύσταση του νερού αλλοιώνεται και δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά και το φθόριο. Αυτές οι ουσίες είναι ιδιαίτερα τοξικές και κακινογόνες όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.